arrow_drop_up arrow_drop_down
3 juli 2015 

1 juli, nieuwe NHG grens naar € 245.000,-

Per 1 juli is de NHG grens waarbij met Nationale Hypotheekgarantie kan worden gekocht weer verlaagd.

Met NHG krijg je rentekorting tot 0,7%.
Met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) geef je je geldverstrekker de zekerheid dat je hypotheekschuld wordt terugbetaald in bepaalde situaties. Als je de hypotheek niet meer kunt opbrengen vanwege echtscheiding, werkloosheid, inkomensdaling, arbeidsongeschiktheid of het overlijden van je partner, springt NHG bij. Je betaalt eenmaiig 1% over het leenbedrag en je krijgt de gehele looptijd rentekorting.

Vanaf nu kun je met NHG een huis kopen tot € 231.132,- wat op zich natuurlijk wel weer een grappig bedrag is om op uit te onderhandelen..

Wordt het nu moeilijker voor woningkopers? Ja, zeker als je tot het randje gaat, maar we merken gelukkig steeds vaker dat kopers verstandiger worden en niet meer tot het uiterste gaan voor een lening.

Mocht het trouwens zo zijn dat je het op de traditionele manier van geld lenen net niet gaat redden, dan zijn er best nog wel andere mogelijkheden om toch naar je volgende huis te komen.

Waarom dan nu een eigen huis zoeken?
De hypotheekrente blijft heel erg laag, zelfs als je de rente voor 20 jaar vastzet. Er kan nog steeds geschonken worden van ouders naar kinderen van 18 tot 40 jaar. Hiervoor geldt eenmalig een vrijstelling van € 52.752,- Er zijn nog veel plaatsen waar met een starterslening kan worden gekocht en je kunt dit jaar nog 3% aan kosten meefinancieren…

Nu een huis kopen (en je oude huis verkopen) blijft het motto.
De huizenprijzen gaan langzamerhand stijgen en dit wordt voelbaar als je groter of duurder wilt gaan wonen, dus als je de koopbeslissing nu kunt nemen maak je misschien de beste keuze van je leven!

Hier heb ik nog wat tips voor je om eens te kijken of verhuizen voor jou toch nog mogelijk is:

Gratis eBook In 4 stappen naar je droomhuis

Wil je zo goed, zo veilig en zo goedkoop mogelijk een huis kopen?
Dan beveelt ook de Vereniging Eigen Huis een aankoopmakelaar aan. Iemand die jouw partij is en jou helpt in de moeilijke markt van keuren, bieden en kopen. De VEH waarschuwt wel voor te hoge makelaarskosten en daar zijn we het helemaal mee eens! Kijk hier wat wij voor je kunnen betekenen en kijk hier voor onze reviews waar we heel erg trots op zijn!

Over de schrijver
Theo Heus is oprichter - NVM makelaar bij digimakelaars.nl - de makelaar van Nederland - en hij weet precies wat er op de Nederlandse woningmarkt gebeurt. Digimakelaars.nl verkoopt en koopt woningen door heel Nederland sinds 2005. Theo blogt, vlogt en podcast over wonen en je eigen huis.
Reactie plaatsen

Wij gebruiken cookies