arrow_drop_up arrow_drop_down
16 juli 2019 

De NVM woningmarktcijfers van het 2e kwartaal zijn er weer

Een goed moment om te verhuizen

Het algemene beeld van de huizenmarkt in het 2e kwartaal van dit jaar is positief. Voor het eerst in 2 jaar worden er in een kwartaal meer huizen verkocht dan hetzelfde kwartaal een jaar eerder. Afgelopen kwartaal werden er 39200 woningen verkocht, 1,8 % meer dan vorig jaar.

  • De huizenprijs stijgt minder hard, er worden meer huizen verkocht en er zijn meer mensen die die hun huis in de verkoop zetten.
  • Van de verkochte woningen bedroeg de gemiddelde verkoopprijs in het 2e kwartaal 2019 € 308.000,-, een toename van 7,4%.
  • De looptijd van de verkochte woningen wordt nog steeds korter. De woningen waren gemiddeld in 38 dagen verkocht.

Meer verkopen in de hogere prijsklasse

Volgens de NVM cijfers zijn er bijna 20% meer duurdere huizen verkocht in de prijsklasse van € 300.000,- tot € 750.000,-. In de meeste gebieden betreft het dan vrijstaande woningen.

Meer woningen boven de vraagprijs verkocht

Huizenmarkt huizenprijs boven vraagprijs

Bijna 39% van de woningen wordt boven de vraagprijs verkocht. Bij appartementen gaat zelfs meer dan de helft van de verkopen boven de vraagprijs. De prijzen van appartementen komen steeds dichter bij de prijs van grondgebonden woningen te liggen.

Meer woningen te koop gezet

Woningmarkt 2019 2e kwartaal

In het 2e kwartaal werden 44.000 woningen te koop gezet, ruim 9% meer dan een jaar geleden. Het lijkt erop dat mensen er meer in gaan geloven dat een grotere keuze in het aanbod begint bij het te koop zetten van je eigen woning.

Amsterdamse woningmarkt

In Amsterdam zijn 22% meer woningen verkocht dan een jaar eerder, maar… de prijzen stijgen niet langer, ze zijn zelfs 4% gedaald. Er is een verschuiving gaande naar de buitenring van Amsterdam, daar worden nu meer huizen verkocht dan voorheen en deze woningen zijn ook goedkoper. In de binnenstad stijgen de prijzen nauwelijks meer.

Wil je alles weten over de huizenmarkt in het 2e kwartaal?

Kijk zelf wat er in jouw regio speelt en vraag je gemeenteoverzicht aan!

De woningmarkt cijfers 2e kwartaal 2019

3 Gratis downloads, vraag ze nu vrijblijvend aan en blijf op de hoogte!

Gratis het actuele overzicht van de woningmarkt in jouw gemeente:

Gratis de verkoopkansen voor jouw huis in het Vraagscan overzicht

Gratis de marktanalyse van de Nederlandse woningmarkt

Persoonlijk contact?

Graag helpen wij jou bij de beslissing over de overname van jullie huis.

Wil je meer weten over je mogelijkheden of over dit artikel? Je kunt altijd even bellen of whatsappen naar 088-0000400, mailen naar info@digimakelaars.nl of ons contacten via Digimakelaars Facebook Messenger

of vraag een gratis waarde-indicatie aan:

gratis waarde indicatie button

Over de schrijver
Theo Heus is oprichter - NVM makelaar bij digimakelaars.nl - de makelaar van Nederland - en hij weet precies wat er op de Nederlandse woningmarkt gebeurt. Digimakelaars.nl verkoopt en koopt woningen door heel Nederland sinds 2005. Theo blogt, vlogt en podcast over wonen en je eigen huis.
Reactie plaatsen

Wij gebruiken cookies