Het beste bod voor jou als verkoper met checklist

Verkoop bij inschrijving tips voor jou als verkoper met checklist!

Je hebt een huis en dat wordt bij inschrijving verkocht of er zijn meerdere gegadigden die een bod uitbrengen op je huis.

Hoe kies je dan als verkoper het beste bod?

Ik ben Theo Heus NVM makelaar bij Digimakelaars.nl. We kopen en verkopen huizen in heel Nederland voor een scherpe vaste vergoeding en daarbij komen we natuurlijk ook vaak populaire huizen tegen waar de bieders voor in de rij staan en die bieden dan de vraagprijs of meer.

Hoe ga je daar nou als verkoper mee om?

Je zou denken ik neem het hoogste bod, maar dat is toch niet altijd het beste.

Let op de voorwaarden en ontbindende voorwaarden van een bod.

Wanneer wil een koper erin, is hij flexibel of niet? Is de datum van sleuteloverdracht wel/niet naar wens

Wil de koper een voorbehoud voor een keuring of niet.

Wil de koper een financieringsvoorbehoud voor het hele bedrag of misschien voor een lager bedrag of helemaal geen  financieringsvoorbehoud?

Heeft de koper misschien nog een voorbehoud van verkoop voor zijn eigen huis?

Is de koper soepel in het overnemen van bepaalde roerende zaken?

Een bod is meer dan alleen de prijs

Zo heeft een bod dus veel kanten en is het van belang dat je het bod tegen het licht houdt waarbij je er rekening mee houdt wat de koper er nog allemaal bij wil.

Ik heb een checklist voor je waar je voor alle biedingen de hoofdzaken kunt invullen, zodat je met gemak de juiste koper voor je huis kan kiezen!

Wil je de video zien? Dat kan:


1. Datum van sleuteloverdracht

Om te beginnen de datum van de sleuteloverdracht.

Zit jij zelf aan een datum vast? Dan is het fijn als je koper erbij zegt dat hij flexibel is in de opleveringsdatum of dat hij de datum OK vindt die hij met je besproken heeft. Zit je niet aan een datum vast, kijk dan bij alle bieders wat ze erover zeggen en zet een plusje bij het bod waarvan de gewenste overdrachtsdatum jou het meest aanspreekt

2. Voorbehoud voor bouwtechnische keuring

En dan het voorbehoud van een keuring. Tegenwoordig wordt een keuringsvoorbehoud steeds vaker opgenomen in de koopakte en dat is maar goed ook - voor de koper. Maar het kan jou als verkoper misschien wel beter uitkomen als er geen keuring wordt gevraagd. Daarom kijk je tussen de biedingen ook of er een voorbehoud wordt gevraagd en hoe dat eruit ziet, bijvoorbeeld voor welk bedrag aan noodzakelijk herstel het voorbehoud geldt. Ook daar zet je een plusje bij de voorwaarde of helemaal geen voorwaarde. In ieder geval bij wat jou als verkoper het beste uitkomt

3. Financieringsvoorbehoud

Wat voor financieringsvoorbehoud wordt er gevraagd? Voor het hele bedrag? Of voor een deel van de koopsom, of misschien wel helemaal niet. De bieder legt dan meestal uit waarom hij geen voorbehoud nodig heeft. En voor hoe lang geldt het voorbehoud, 6, 8, 10 weken? Ook daar weer even checken wat voor jou als verkoper goed voelt en daar zet je weer een plusje bij.

Kijk trouwens hier even als je alles wilt weten over de werking van het financieringsvoorbehoud

4. Voorbehoud verkoop eigen huis

Is er een voorbehoud voor de verkoop van het eigen huis, of is het huis van de koper al verkocht en moet die verkoop nog definitief worden? Dat is soms belangrijk voor de overbruggingsfinanciering van de koper. Ook dit is iets om even bij stil te staan als je de keuze hebt uit meerdere bieders.

5. Lijst over te nemen zaken

En als laatste de lijst van over te nemen zaken. Misschien is er wel een koper die nog wat wil betalen voor spullen die je aanbiedt bij het huis. Ook hier kun je gaan kijken welke bieder voor jou de gunstigste voorwaarde heeft. Die krijgt ook een plusje.

Je ziet het, het hoogste bod is net altijd het beste en je raadt het al, het bod met de meeste plusjes is misschien je beste kans op een zorgeloze verkoop!

Vul in en download gratis het Digimakelaars biedingsoverzicht
 Voornaam*
 Achternaam*
 Email*
 Ik ga akkoord met opname in de mailinglijst
 Ja ik ga akkoord
 


Overleg met je makelaar hoe die het ziet en dan kom je er vast wel uit!