Huis kopen en verkopen coronacrisis

Huis kopen en verkopen tijdens de coronacrisis maatregelen - coronavirus

Digimakelaars.nl geeft antwoord op de meest gestelde vragen over een huis kopen en verkopen tijdens de coronacrisis en de maatregelen

bereikbaarheid Digimakelaars coronavirus

Wat is de bereikbaarheid van Digimakelaars.nl tijdens de coronavirus maatregelen?

Digimakelaars.nl is gewoon open. We zijn telefonisch, per Whatsapp, per Messenger en per e-mail prima te bereiken op onze normale openingstijden. Veel collega’s werken thuis, maar die kunnen daar ook de telefoon opnemen.
Huisverkoop tijdens coronavirus

Hoe neemt Digimakelaars.nl een huis in de verkoop tijdens de coronavirus maatregelen?

We maken een afspraak voor een video call. Daarin maak je kennis met de makelaar die bij je op bezoek komt. We leggen  je uit hoe het verkoopproces bij Digimakelaars.nl gaat. We beantwoorden je vragen en we bespreken de opdracht met je. We maken dan een afspraak om het huis te komen opnemen. Daarbij dragen we handschoenen en een mondkapje en we raken in principe niets zelf aan. We houden afstand, en we volgen de regels van het RIVM.
De opdracht kunnen we je digitaal laten ondertekenen via Docusign.
We vragen je vooraf alle deuren open te zetten en de lichten alvast aan te maken.
Voor de eerste bezichtigingen maken we bij in verkoopname direct een 360 graden video. Die zetten we op ons YouTube kanaal, zodat mensen zonder af te spreken alvast een goede eerste indruk kunnen krijgen van de ruimtes in het huis.

Wil je weten hoe het met de woningmarkt gaat? Lees ons blog.

huisfotografie coronacrisis

Hoe gaat de fotografie tijdens corona?

De fotograaf zal vooraf netjes aangeven hoe hij/zij het gaat doen. Ook hier worden de RIVM regels gevolgd en je wordt gevraagd met zo min mogelijk mensen, liefst maar 1 persoon, thuis te blijven.
huis verkopen coronacrisis

Wat is beter tijdens de corona uitbraak, wel of niet mijn huis verkopen?

De woningmarkt ondervindt op dit moment nog weinig hinder van de coronacrisis. Wel zien we minder kijkers, maar dat komt omdat alleen de serieuze zoekers op dit moment nog komen kijken. De mensen die zich nog maar net oriënteren blijven thuis.

Mensen die al overwogen om te verkopen zetten nu hun huis op de markt omdat ze bang zijn dat de prijzen straks omlaag gaan. Gezien de ernstige woningkrapte lijkt dat echter voorlopig nog een onterechte angst.

Ook zijn er mensen die verwachten dat de hypotheekrente gaat stijgen. Die gaan daardoor nu wat sneller tot een aankoop over. Er zijn op dit moment geen redenen om aan te nemen dat de rente heel hard gaat stijgen, maar feit is dat met iedere rentestijging de betaalbaarheid t.o.v. je inkomen kleiner wordt.

Al met al is de markt dynamisch, maar gelukkig wat minder verhit. Dat is zowel voor verkopers als voor kopers beter. Lees ons liveblog

Corona en woning bezichtigen Digimakelaars

Hoe gaan de bezichtigingen tijdens de coronacrisis?

Die kunnen vooralsnog gewoon doorgaan. De richtlijnen die we hanteren:

 • Was je handen voor en na
 • Doe een mondkapje op
 • Hoesten en niezen in de binnenkant van je elleboog
 • Geen handen geven
 • Afstand houden
 • Ga in kleine ruimtes niet allemaal tegelijk naar binnen, verkoper laat kijkers voorgaan
 • Zet alle deuren alvast open en lichten aan waar nodig
 • Niets aan (laten) raken
 • Maximaal 2 kijkers en 1 verkoper
 • Kinderen die ook mee willen blijven zo mogelijk buiten
 • Voor en na deurkrukken, lichtknoppen etc. reinigen en ontsmetten en het huis even luchten
 • Verkouden of ziek? Geen afspraak maken of de gemaakte afspraak afzeggen

Verkoper en kijker kunnen ook virtueel met elkaar afspreken, bijvoorbeeld via Skype, Facetime of Whatsapp, lees hier onze toelichting over online bezichtigen

Download hier de handleiding voor online bezichtigingen

Alle informatie over Covid-19 vind je HIER

openhuis coronaproof

Een open huis tijdens corona, kan dat?

Nee, dat keuren we af. De richtlijnen van NVM en RIVM zijn duidelijk hierover. Maar een virtueel open huis is wel mogelijk, lees ons blog hierover. We helpen je graag bij het opzetten hiervan. Verder filmen de makelaars van Digimakelaars.nl alle nieuw in verkoop gekomen woningen in 360 graden, zodat kijkers direct virtueel door het huis kunnen lopen.

huis kopen zonder bezichtig

Een huis kopen zonder bezichtiging

Dat raden we af. Het zou kunnen dat verkoper voorstelt om de eerste bezichtiging online te doen, via Whatsapp bijvoorbeeld, of Skype, maar voordat je gaat bieden en kopen vinden we dat je het huis in het echt gezien moet hebben.


Is een bezichtiging niet mogelijk door ziekte van de koper of de kijker, dan kun je een bod doen onder voorbehoud dat je het huis gezien moet hebben voordat de koop definitief wordt. Digimakelaars.nl kan je prima informeren over de mogelijkheden.

Kom in contact met Digimakelaars