bouwtechnischre keuring

Huis kopen?

Ga voor zekerheid met een bouwtechnische keuring

Snel geregeld en direct duidelijkheid

Aanvragen


Digimakelaars.nl beveelt Homekeur aan voor een bouwtechnische keuring 


✅ Waarom Homekeur?

De inspecteurs van Homekeur gaan wel de ladder op (tot maximaal 6,4 meter hoog)
De inspecteurs gaan (indien nodig) een kruipruimte in
Er zijn geen beperkingen of uitsluitingen
De inspecteurs zijn deskundig, ervaren (15+ jaar ervaring) en gedreven
Homekeur is erkend door NHG en Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen

✅ Werkwijze Homekeur

De inspecteurs van Homekeur voeren de keuring bij voorkeur uit in jouw aanwezigheid. Op die manier krijg je direct al een indruk van de conditie van de hieronder genoemde  zaken waarop gelet wordt tijdens de bouwkundige keuring. Het uiteindelijke bouwkundig rapport geeft je vervolgens nog veel meer inzicht in de bouwtechnische staat van je nieuwe huis.

Homekeur staat garant voor meer dan 15 jaar ervaring. Met een grondige en onafhankelijke inspectie keuren wij je huis van dak tot kruipruimte. Niet voor niets heeft Homekeur al meer dan 250 positieve reviews ontvangen op Google!

✅ Wat wordt gecontroleerd bij een bouwtechnische keuring?

Een inspecteur gebruikt geavanceerde software om alles na te lopen, notities te maken en foto’s te maken. De inspecteurs hebben daarbij ook jarenlange ervaring én zijn bekend met de gestelde eisen. Tijdens de bouwkundige inspectie van je huis wordt een uitgebreide lijst met elementen door de inspecteur geïnspecteerd en afgewerkt. Daarbij wordt de woning van boven op het dak tot onder in de kruipruimte volledig gecontroleerd.

Bij bouwtechnische keuringen door Homekeur gaat het om een beoordeling van de volgende elementen:

 • Informatie eigenaar, zoals asbest, VvE, ongedierte, technische installaties
 • Constructie, denk hierbij aan de kapconstructie en het dakbeschot
 • Trappen, hekwerken en balustrades in de woning
 • Conditie van een eventuele dakkapel, kozijn, lood, maar ook dakramen
 • Alle sanitaire groepen zoals badkamer, keuken en toilet
 • Staat en toestand van de vloeren, wanden en plafonds in de woning
 • Alles met betrekking tot de installaties (water, gas, elektra etc.)
 • Brandveiligheid en ventilatie in het huis
 • Kruipruimte, vloerbalken en fundering
 • Daken, dakpannen, dakbedekking, schoorstenen en overige dakafwerking
 • Goten, overstekken en hemelwaterafvoeren
 • Gevels, metselwerk, gevelbekleding en lateien
 • Kozijnen, schilderwerk, beglazing en raamdorpelstenen
 • Schilderwerk buiten de woning
 • Aanbouw met alles wat daaraan is verbonden, zoals dak, kozijn, gevel etc.
 • Bijgebouwen, opstal, garage, buitentrappen, tuin en overige
 • Een kostenraming met directe kosten, termijnkosten en verbeterkosten

De bouwkundige keuring is louter visueel en niet-destructief. Indien de inspecteur tijdens het onderzoek per ongeluk asbest aantreft, dan zal dit natuurlijk wel vermeld worden in het rapport. De inspectie is echter geen asbestinventarisatie. Ook eventuele verborgen gebreken die na het verwijderen van wandafwerkingen, aftimmeringen etc. zichtbaar worden, vallen buiten de scope van deze visuele bouwtechnische keuring.

✅ Wat kost een bouwkundige keuring?

De kosten voor een bouwkundige keuring zijn € 439,00 inclusief btw voor woningen tot 1000 m3 inhoud (vrijwel alle huizen inclusief grotere vrijstaande woningen vallen binnen deze 1000 m3).

✅ Zijn de kosten aftrekbaar? 

In sommige gevallen zijn de kosten van een bouwtechnische keuring aftrekbaar van de belasting. Zo is het bij de aankoop van een wat oudere woning mogelijk dat de hypotheekverstrekker vraagt om een bouwtechnische inspectie. Ook is een dergelijke inspectie verplicht wanneer uit de taxatie van een woning is gebleken dat de kosten voor het achterstallig onderhoud 10% of meer van de woningwaarde zijn. In beide gevallen zijn de kosten van het bouwtechnische onderzoek aftrekbaar.

Natuurlijk is het waar dat een bouwkundige keuring ook een kostenpost is, maar zie dit als investering en verzekering voor onvoorziene bouwkundige gebreken en meer zekerheid. De verhouding van de kosten van een bouwkundige keuring weegt vaak niet op tegen de kosten van achterstallig onderhoud. Zeker wanneer u na aankoop met de handen in het haar zit, wanneer bijvoorbeeld blijkt dat bepaalde leidingen niet goed zijn aangelegd. Met een beoordeling van de bouwkundige staat, voorkom je dit risico.

✅ Wanneer een bouwtechnische keuring?

Bij de aankoop van een woning is het belangrijk dat je een bouwtechnische keuring laat uitvoeren! Dit kan gebreken of aankomende kostenposten aan het licht brengen die je zelf misschien niet zult ontdekken. De inspecteurs van Homekeur zijn volledig onafhankelijk, hebben geen emotionele band met de woning en kunnen daarom je woning objectief, vakkundig en uitgebreid inspecteren. Dit kan je zeker helpen om te besluiten of te gaan onderhandelen.

In de meeste gevallen vindt een bouwkundige keuring plaats bij de aanschaf van een nieuwe woning. Je wilt namelijk voorkomen dat je een huis koopt waarbij je, na aankoop, aanloopt tegen onderhoudskosten. Dit kunnen gebreken zijn die je misschien zelf niet met het blote oog zult ontdekken. Je geniet van het voordeel dat inspecteurs van Homekeur je woning volledig onafhankelijk inspecteren. Ze hebben geen emotionele band met de woning en kunnen daarom je woning objectief, vakkundig en uitgebreid controleren. 

Een bouwkundige keuring brengt wellicht extra kosten met zich mee, maar het geeft extra zekerheid rondom de aankoop. Na de inspectie weet je wat de gebreken zijn, waar onderhoudskosten aan zitten te komen, en meer. Het is belangrijk dat je de keuring onafhankelijk laat uitvoeren zodat je een eerlijk en onafhankelijk beeld van de woning krijgt. De rapportage is een deskundige beoordeling van de bouwtechnische staat van de woning.

✅ Hoe lang duurt een bouwkundige keuring?

Gemiddeld duurt een bouwtechnische keuring ongeveer een uur. Homekeur werkt niet op de klok en zal uiteraard de woning grondig inspecteren en zorgen dat alle hierboven genoemde punten zijn gecontroleerd, ook al is daar meer tijd voor nodig.

✅ Hoe snel kan ik een afspraak maken?

Meestal kan Homekeur op korte termijn ter plaatse zijn. Mede dankzij een ruime bezetting met een landelijk netwerk van inspecteurs hebben zij een groot en snel bereik. Homekeur garandeert dat ze op vrij korte termijn nog uw woning kunnen keuren. Handig om te weten als je in het proces zit om een aankoop te overwegen. Nadat de inspectie is uitgevoerd ontvangt je binnen een dag het rapport per mail.

✅ Bouwkundig rapport

Het uiteindelijke resultaat van bouwtechnische keuringen is een zogenaamd bouwkundig rapport. Dat ontvang je kort na de inspectie digitaal in je mailbox.

Dit woningdashboard bevat onder meer foto’s van eventuele gebreken, een uitvoerige analyse van de bouwtechnische staat van het huis, en de verwachte kosten binnen 1 jaar en 5 jaar. De rapporten van Homekeur worden erkend door de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) en Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen.

Vraag hieronder direct je keuring aan!