Maak je Huis Winterklaar en Gezellig met deze Tips en Spotify Playlist
05 december 2023 
1 min. leestijd

Maak je Huis Winterklaar en Gezellig met deze Tips en Spotify Playlist

Maak je huis warm en gezellig in de wintermaanden

Vandaag wil ik je inspireren om je huis winterklaar te maken en warm en gezellig te houden tijdens de komende donkere maanden. Kijk onderaan dit blog om onze speciale Spotify winterplaylist te beluisteren voor die extra gezelligheid!

Winterproof je Huis:

 1. Isolatie is Key: Check eerst of er geen kieren zijn bij ramen, deuren en dakranden. Dicht ze indien nodig met rubbers of isolatiemateriaal. Ook het isoleren van verwarmingsleidingen in onverwarmde ruimtes kan helpen om de warmte binnen te houden.
 2. Veeg je Schoorsteen: Als je een open haard of kachel hebt, is het slim om de schoorsteen te laten vegen voordat je het vuur aansteekt. Veiligheid gaat boven alles!
 3. CV-ketel Onderhoud: Zorg ervoor dat je CV-ketel een grondige check-up heeft gehad. Niemand wil zonder verwarming zitten tijdens de koude winterdagen.
 4. Check je Dak en Buitenverlichting: Controleer of alle dakpannen goed liggen en of de goten schoon zijn. Investeer in wat sfeervolle buitenverlichting voor de gezellige winteravonden in de tuin.
 5. Winterse Voorbereiding: Zorg dat je strooizout en een sneeuwschep in huis hebt. Je weet maar nooit wanneer de winter toeslaat!
 6. Auto Winterklaar: Vergeet niet om je ruitensproeiervloeistof in de auto winterproof te maken. Heldere ruiten zijn essentieel voor veilig rijden.

Creëer Binnen Gezelligheid:

 1. Warmte van onderaf: Overweeg een vloerkleed op je vloer voor warme voeten. Kies kleuren die passen bij je interieur.
 2. Knusse Zithoek: Voeg comfort toe aan je stoelen en banken met zachte kussens en plaids. Een schapenvacht op een houten stoel kan wonderen doen.
 3. Speel met Verlichting: Experimenteer met LED-verlichting die je in verschillende kleuren kunt instellen. Denk aan vloerlampen voor donkere hoeken en subtiele staande lampen voor sfeer.
 4. Haal de Natuur Binnen: Grote planten zoals de vioolbladplant of tabaksplant kunnen lege ruimtes opvullen en een vleugje groen toevoegen aan je interieur.
 5. Kleuren en Materialen: Gebruik natuurlijke materialen en experimenteer met kleuren. Pale blue, Peach perfect Fluor future en Beige to brown zijn in de mode en kunnen je huis een eigentijdse uitstraling geven.

Deel je Gezelligheid:

Heb je zelf creatieve ideeën om je huis deze winter extra gezellig te maken? Deel ze hieronder in de reacties. We horen graag van jou!

Vind je dit een leuke blog? Deel het met je vrienden via onderstaande links. 

Dus, bereid je voor op mooie winteravonden vol warmte en gezelligheid in je huis!

Open de Spotify Winterplaylist van Digimakelaars: Klik HIER

Wintersfeer playlist Digimakelaars

Over de schrijver
Theo Heus is oprichter-NVM makelaar bij Digimakelaars.nl - de makelaar van Nederland - en hij weet precies wat er op de Nederlandse woningmarkt gebeurt. Digimakelaars.nl verkoopt en koopt woningen door heel Nederland sinds 2005. Theo blogt, vlogt en podcast over wonen en je eigen huis.
Reactie plaatsen