De badkamer als unique selling point
29 september 2023 
2 min. leestijd

De badkamer als unique selling point

De badkamer als unique selling point

De badkamer kan echt het verschil maken voor een huis en mensen overtuigen dat het de moeite waard is. Zelfs als je nog niet zeker weet of je je huis wilt verkopen, is het slim om na te denken over een badkamerrenovatie. Deze kamer wordt vaak over het hoofd gezien, maar ze kan het succes of falen van een verkoop bepalen. Als je een huis wilt verkopen met een verouderde badkamer, kan dit potentiële kopers afschrikken en de vraagprijs beïnvloeden, omdat kopers dan weer extra kosten zien. Een upgrade van de badkamer is daarom bijna altijd een verstandige zet.

Een mooie inloopdouche

Zelfs als je van plan bent om nog een tijdje in je huis te blijven, is het een goed idee om je badkamer te verbeteren. Op die manier kun je wat extra comfort en luxe toevoegen. Een goed voorbeeld is een inloopdouche van Badkamerplanet, waarbij je met een glazen wand een moderne inloopdouche creëert. Deze neemt minder ruimte in beslag vanwege het veiligheidsglas en is daardoor ook geschikt voor kleinere badkamers die je efficiënt wilt indelen. Dit zorgt ervoor dat je in elke badkamer een inloopdouche kunt hebben. Hierdoor ontstaat er meer bewegingsruimte in de badkamer, wat weer nieuwe mogelijkheden biedt.

Dubbele wastafel

Als je genoeg ruimte hebt, is het slim om een dubbele wastafel te installeren, zodat je niet op elkaar hoeft te wachten tijdens drukke ochtenden. Het is een echt pluspunt in je woning en zal zeker indruk maken. Als je wat extra ruimte hebt, is het dus een goede keuze om voor een dubbele wastafel te gaan. Bovendien is dit ook praktisch, omdat het extra opbergruimte in de badkamer creëert. Zo blijven je spullen uit het zicht en voorkom je dat de badkamer er rommelig uitziet.

Wel of geen bad?

Het hebben van een bad kan voor sommige mensen echt een meerwaarde zijn en het overwegen waard, maar het is belangrijk om advies in te winnen van iemand die je kan helpen om je badkamer optimaal in te richten. Als je veel ruimte hebt, is een bad zeker een goede keuze. Maar als een bad de beschikbare ruimte beperkt, is het wellicht verstandiger om het achterwege te laten. Kies voor tegels die een luxe uitstraling geven zonder specifiek in smaak te zijn, zodat je een uitstraling creëert die voor iedereen aantrekkelijk is.

De invloed van de badkamer op de taxatie van je woning

Een goed onderhouden en moderne badkamer kan de waarde van je woning aanzienlijk verhogen. Onderzoek toont aan dat huizen met meerdere badkamers bij verkoop meer kunnen opleveren en steeds populairder worden. Een tweede badkamer kan tot 50% van de verbouwingskosten aan waarde toevoegen. Een slechte badkamer kan echter de taxatiewaarde verlagen. Investeringen in functionele en aantrekkelijke badkamers zijn rendabel, en verbeteren zowel de verkoopbaarheid als de waarde van je huis.


Vraag nu je gratis waarde-indicatie aan:

Gratis waarde-indicatie Digimakelaars

Over de schrijver
Theo Heus is oprichter-NVM makelaar bij Digimakelaars.nl - de makelaar van Nederland - en hij weet precies wat er op de Nederlandse woningmarkt gebeurt. Digimakelaars.nl verkoopt en koopt woningen door heel Nederland sinds 2005. Theo blogt, vlogt en podcast over wonen en je eigen huis.
Reactie plaatsen