Gratis je huis verkopen? Laat de koper je huis vinden met lage kosten
22 juli 2016 
3 min. leestijd

Gratis je huis verkopen? Laat de koper je huis vinden met lage kosten

Gratis je huis verkopen op Funda
Je hoort het overal, je huis moet op Funda staan. Dat is zeker ook waar, Funda is de vervanger van de makelaarsetalages van pak m beet 10 jaar geleden. Dus een opvallende en complete presentatie van je huis op Funda is een must. Hoe je dat het beste kan doen is een verhaal op zich en lees je in een volgend blog. Er zijn naast Funda meer mogelijkheden om ervoor te zorgen dat jouw huis wordt gevonden. Zoals eerder gezegd is Funda de vervanger van de makelaarsetalage, mensen gaan pas naar die etalage als ze concreet op zoek zijn. En dan loop je ook het risico dat jouw huis net buiten de door de kandidaat ingegeven zoektermen valt. Dus tijd om het heft in eigen hand te nemen en er zelf voor gaan zorgen dat je koper je huis te zien krijgt. Je denkt dan waarschijnlijk meteen aan dure advertenties of een makelaar met een groot lokaal netwerk. Maar dat is helemaal niet nodig, het kan ook anders.

Gratis je huis snel verkopen is misschien niet mogelijk, maar het kan wel heel veel goedkoper als je de juiste (digitale) weg bewandelt.

Wie wordt je koper?
Bedenk eerst wie je koper waarschijnlijk gaat worden, daarmee doel ik op leeftijd, werk, hobby, gezinssituatie, waar woont hij/zij nu. Als je weet binnen welke groep de koper zich waarschijnlijk bevindt dan kan je zorgen dat jouw huis juist daar onder de aandacht komt.

Nieuwe goedkope promotiekanalen via Social Media
Facebook
Een goed kanaal om een grote groep gericht te benaderen is Facebook. Facebook kan je op 2 manieren gebruiken, namelijk

door het huis te delen via je eigen netwerk of
door een specifiek op jouw  kopersgroep gerichte advertentiecampagne op te zetten.
De 1e variant is handig op te zetten: deel leuke (professionele) foto’s van je huis (eventueel met een link naar de Funda advertentie) en vraag je vrienden om ook weer te delen. Je zal er versteld van staan hoeveel reacties hier al uit komen en dat zonder één euro uit te geven! Deze manier van reclame maken vervangt eigenlijk het oude netwerken in het café, de winkel en op t schoolplein.

Gericht adverteren op Facebook is ook een goede optie. Dit kan je zelf organiseren, al maakt de hulp van een expert het wel een stuk gemakkelijker en het resultaat zal daarbij beter zijn. Ook op deze manier plaats je een aantal leuke foto’s of beter nog een video met een korte tekst en eventueel een link naar Funda. Dit doe je dan in de vorm van een advertentie, waarbij je Facebook vraagt om deze te plaatsen binnen door jou gekozen doelgroep. Je bepaalt zelf het aantal advertenties en de duur van de advertentieperiode, hierdoor heb je de kosten goed in de hand. En het mooie is je ziet met behulp van de Funda statistieken direct of het werkt! Het effect van deze manier van promoten is ontzettend groot en heel erg betaalbaar.

Pinterest, Instagram en Youtube
Deel de leukste foto’s van je huis gratis op Pinterest en Instagram en heb je een video gemaakt? Plaats deze dan ook eens op YouTube, allemaal weer met een link naar de uitgebreidere (Funda) advertentie.

Online adverteren is goedkoper en effectiever
We hebben het alleen maar over promotie op het internet denk je misschien? Ja dat klopt! Promotie via internet is veel gerichter en goedkoper dan de traditionele manier zoals een makelaarsetalage of een advertentie in de krant. Het prettige is ook dat je direct het succes kunt meten. Voor maximaal een paar honderd euro bereik je niet alleen méér mensen maar ook de júiste mensen! En ja, je bereikt er ook een wat oudere doelgroep mee! Meer weten over de beste marketing rond jouw huis? Mail me gerust op info@digimakelaars.nl

Help je koper om jouw huis te kiezen
Jij moet de koper helpen de keuze voor jouw woning te maken. Dat kan eenvoudig als je de 10 geboden bij je huis verkopen naleeft: Lees hieronder verder voor het gratis eBook van 25 pagina’s.

10 Geboden bij het (zelf) in verkoop zetten van je huis.
Het 1e gebod
Gij zult de hele woning opruimen

Het 2e gebod
Gij zult alle oude en niet gebruikte spullen definitief weg doen

Het 3e gebod
Gij zult overbodige meubels elders opslaan

Het 4e gebod
Gij zult alle vloeren vrij maken

Het 5e gebod
Gij zult alles repareren wat defect is

Het 6e gebod
Gij zult alle ruimtes een voor iedereen begrijpelijke en benodigde functie geven

Het 7e gebod
Gij zult de tuin zowel voor als achter (en ook de schuur) helemaal bijwerken, opruimen en schoonmaken

Het 8e gebod
Gij zult het huis schilderen waar nodig, behangen waar nodig en van nieuwe vloerbedekking voorzien waar nodig

Het 9e gebod
Gij zult de inrichting van het huis zo verfrissen en aanpassen dat het huis als een showroom wordt, met zoveel mogelijk licht en ruimte

Het 10e gebod
Gij zult de woning professioneel te koop zetten met gebruikmaking van alle mogelijke promotiemiddelen en perfecte fotografie
Download hier ons eBook om je te helpen op de allerbeste manier je huis te verkopen:

Gratis eBook “De Ultieme Gids om je huis zelf verkoopbaar te maken in 3 stappen”

Ben je ook benieuwd of een volgend huis wel voor je is weggelegd? Download dan:

Gratis eBook In 4 stappen naar je droomhuis  

Over de schrijver
Theo Heus is oprichter-NVM makelaar bij Digimakelaars.nl - de makelaar van Nederland - en hij weet precies wat er op de Nederlandse woningmarkt gebeurt. Digimakelaars.nl verkoopt en koopt woningen door heel Nederland sinds 2005. Theo blogt, vlogt en podcast over wonen en je eigen huis.
Reactie plaatsen