Spouwmuurisolatie – duurzaam wonen
29 oktober 2019 
2 min. leestijd

Spouwmuurisolatie – duurzaam wonen

Snel rendement met spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie is misschien wel de goedkoopste vorm van isoleren met een geweldig rendement. Daarmee ga je zeker energie besparen.

Gasloos? Eerst isoleren!

Er wordt veel gesproken over “van het gas af” of “gasloos” en dat is natuurlijk prima. Maar de eerste stap bij het denken over alternatieve energievormen is je huis isoleren. Dat kan met vloerisolatie, dubbel glas, dakisolatie en/of spouwmuurisolatie.

Lagere kosten hoge besparing

Met spouwmuurisolatie wordt gemiddeld een kleine € 500,- per jaar bespaard. De kosten van spouwmuurisolatie zijn ruwweg € 15,- tot € 25,- per m2. Er is altijd een starttarief en kleinere eenheden kosten relatief gezien meer dan grotere oppervlakken. De terugverdientijd van spouwmuurisolatie is 3-5 jaar. Dus als je snel kosten wilt besparen…

Van alle isolatiemogelijkheden levert spouwmuurisolatie als eerste geld op.

Spouwmuurisolatie inblazen. Naisoleren spouwmuur Digimakelaars

Soorten spouwmuurisolatie

Er zijn verschillende manieren van spouwmuur isoleren. Dat kan met glaswol, steenwol, EPS parels of schuim. Welk isolatiemateriaal je het beste kunt toepassen hangt weer af van de ouderdom en het type spouwmuur. Huizen die tussen 1920 en 1975 zijn gebouwd hebben meestal spouwmuren die nog geïsoleerd kunnen worden. Als bij oudere huizen later een voorzetmuur is aangebracht kan het soms ook.

Het is daarom van belang dat je vooraf een isolatieadvies laat opstellen en dat je spouwmuur via een zogenaamd endoscopisch onderzoek geïnspecteerd wordt op de isolatiemogelijkheden.

Wil je duurzaam wonen en een energiezuinige woning, dan is spouwmuurisolatie echt een aanrader. Er zijn gemeenten die isolatietrajecten hebben opgezet waarmee collectief goedkoop kan worden ingekocht. Bij je eigen gemeente kun je het beste informeren naar de collectieve mogelijkheden!

De 6 voordelen van spouwmuurisolatie

  1. Meer wooncomfort binnen, zowel ’s zomers als ’s winters
  2. Besparen op stookkosten, dus een lagere energierekening
  3. Minder geluidsoverlast van buiten
  4. Lagere vochtigheid in huis (als de ventilatie goed wordt ingeregeld)
  5. Binnen 3-5 jaar terugverdiend
  6. Beter energielabel

Er is weer subsidie voor spouwmuurisolatie!

Verder is er weer subsidie op energiebesparende maatregelen en op isolatieadvies. Sinds 2 september 2019 is de subsidiepot voor het isoleren van je huis weer gevuld met 84 miljoen euro.

Als je nog niet eerder subsidie hebt gehad kun je onder bepaalde voorwaarden tot 20% van de kosten, met een maximum van € 10.000,- terugkrijgen van de overheid.

Hoe dat werkt en waar je dit moet aanvragen leg ik je uit in mijn podcast “Woon-weer-weetjes”

Woningen die beter geïsoleerd zijn krijgen een beter energielabel. En woningen met een beter energielabel zijn meer waard. Gemiddeld verhoogt de waarde van je woning met € 6000,- per stap. Bij woningen met label E of F is de waardevermeerdering nog groter!

Persoonlijk contact?

Graag helpen wij je bij de beslissing over de verkoop van de huidige woning en de aankoop van jullie nieuwe huis.

Wil je meer weten over de mogelijkheden of over dit artikel? Je kunt altijd even bellen of whatsappen naar 088-0000400, mailen naar info@digimakelaars.nl

of vraag een gratis waarde-indicatie aan:

Gratis waarde-indicatie gratis waardebepaling gratis taxatie

Over de schrijver
Theo Heus is oprichter-NVM makelaar bij Digimakelaars.nl - de makelaar van Nederland - en hij weet precies wat er op de Nederlandse woningmarkt gebeurt. Digimakelaars.nl verkoopt en koopt woningen door heel Nederland sinds 2005. Theo blogt, vlogt en podcast over wonen en je eigen huis.
Reactie plaatsen