Virtuele rondleiding en virtueel open huis via Funda
02 april 2020 
4 min. leestijd

Virtuele rondleiding en virtueel open huis via Funda

Virtuele rondleiding en virtueel open huis via Funda nu mogelijk!

Handleiding voor het houden van een virtueel open huis via Funda met Instagram live, Facebook live, Zoom, Jitsi of Periscope

De vraag naar bezichtigingen op afstand wordt steeds groter. Wat dat betreft heeft de coronacrisis ook grote voordelen voor verkopers. Minder kijkers binnen, maar wel kijkers die serieus interesse hebben.

Door de crisis is het niet meer mogelijk om een live open huis te houden. Via internet zijn de mogelijkheden echter eindeloos.

Funda schept de mogelijkheid om de online rondleidingen nu ook op een goede manier aan te kondigen en voor sommigre platformen ook via Funda aan de kijkers te laten zien.

Wil je zelf een virtueel open huis organiseren? Hieronder vind je, met dank aan Funda een handleiding voor de verschillende mogelijkheden. Bel of mail ons als we iets voor je kunnen doen!

Via welke platformen kan ik een virtuele rondleiding geven?

Een bezichtiging met 1 of 2 mensen kun je het beste via Skype of Whatsapp organiseren. Klik HIER voor de handleiding.

Een virtueel open huis kun je wat groter aanpakken:

Je kunt zelf kiezen via welk platform je een virtuele rondleiding geeft. Veelgebruikte platformen zijn Facebook, Instagram, Zoom, Jitsi en Periscope.

Hieronder leggen we stap voor stap uit hoe de live videoverbinding opgezet kan worden voor de vijf meestgebruikte platforms.

Een virtueel open huis houden via Instagram

Stap 1: Open Instagram en log in.
Om een livevideo te starten op Instagram heb je de Instagram-app en een (gratis) Instagram-account nodig.

Stap 2: Live videoverbinding opstarten.
Druk op het camera-icoon linksboven op het beginscherm of veeg naar rechts vanuit dit beginscherm. Scroll onderin het scherm naar ‘Live’ en druk op de opnameknop.

Stap 3: Begin de virtuele bezichtiging.
Nadat je op de opnameknop hebt gedrukt, ben je live op Instagram. Het aantal mensen dat kijkt is bovenin het scherm te zien. Kijkers kunnen ook reageren op de bezichtiging, deze reacties zie je onderin het scherm verschijnen. Als je hierop wilt reageren, kan dat door op ‘Comment’ te drukken en dan antwoord te geven. Je kunt een reactie vastzetten zodat andere kijkers deze makkelijker kunnen vinden. Hiervoor druk je eerst op de reactie en vervolgens op ‘Pin comment’. Als je niet wilt dat kijkers kunnen reageren op de live videoverbinding, kun je de reacties uitschakelen door op de drie puntjes onderin het scherm te klikken. Schakel vervolgens ‘Turn off commenting’ in om de actie te voltooien.

Stap 4: Beëindigen van de live videoverbinding.
Als je klaar bent met de bezichtiging kun je de video afsluiten door rechts bovenin het scherm op ‘End’ te drukken. Om de video op te slaan in uw filmrol kun je linksboven op de pijl drukken. Let op: De reacties en kijkers worden niet getoond in je filmrol, dit zal alleen de video zelf zijn. Ook kun je de live videoverbinding delen in je Instagram-verhaal. Hiervoor klik je op ‘Share to Story’.

 

Een virtueel open huis houden via Facebook

Stap 1: Ga naar je eigen Facebook-pagina. 
Open Facebook op je computer en navigeer naar je eigen Facebook-pagina.

Stap 2: Open Facebook 
Klik op de ‘Post’-knop en vervolgens op ‘Go live’ om de live video klaar te zetten. Je kunt ook een beschrijving aan de video toevoegen, bijvoorbeeld: ‘Bezichtiging Vossiusstraat 20’.

Stap 3: Begin de virtuele bezichtiging.
Door op ‘Start Live Video’ te klikken begin je de virtuele bezichtiging. Als je klaar bent, kun je de video afsluiten door rechts onderin op ‘Finish’ te drukken.

 

Een virtueel open huis houden via Zoom

Stap 1: Open Zoom en log in.
Om een livevideo te starten heb je de Zoom Cloud Meetings-app en een (gratis) Zoom-account nodig. Dit account kun je maken via 
https://zoom.us. Open de app en log in met je account.

Stap 2: Plan een bezichtiging.
Door op ‘Schedule’ te drukken, kun je een bezichtiging inplannen. In het volgende scherm dat je te zien krijgt, kun je een wachtwoord instellen op je video. De link die je krijgt van Zoom plaatsen we op Funda. Kijkers kunnen door middel van deze link naar je video. 

Stap 3: Begin de virtuele bezichtiging.
Op het geplande moment kunt u de bezichtiging starten via de Zoom-app. Klik op ‘Start’ en zorg ervoor dat uw video aanstaat, deze staat standaard uit. Tijdens de bezichtiging kunnen kijkers vragen stellen. Deze verschijnen tijdelijk onderin het beeldscherm. Als u klaar bent, kunt u de video afsluiten door rechts bovenin op ‘End’ te drukken.

  

Een virtueel open huis houden via Jitsi

Stap 1: Open Jitsi.
Om een livevideo te starten op Jitsi heb je de Jitsi Meet-app nodig. Nadat je deze hebt geïnstalleerd kun je de app openen.

Stap 2: Creëer een ruimte voor de kijkers.
Begin met het creëren van een ruimte binnen de app. Kies een naam die duidelijkheid geeft over het object, bijvoorbeeld ‘Vossiusstraat 20’. Klik vervolgens op ‘Create/join’
. Via de ‘Invite others’ krijg je een link die je kunt delen met anderen, bijvoorbeeld: https://meet.jit.si/Vossiusstraat20. Kopieer deze link. Deze voegen wij toe aan de objectdetails op Funda.

Stap 3: Begin de virtuele bezichtiging.
Voordat je live gaat, open je de Jitsi Meet-app. Mocht je ruimte niet meer op het beginscherm staan, moet je die opnieuw zoeken. Klik op de ruimte en je gaat live. Beëindig de livevideo als je klaar bent met de bezichtiging.

  

Een virtueel open huis houden via Periscope

Stap 1: Open Periscope.
Open 
https://www.pscp.tv/ op je computer en klik op ‘Sign up’. Nadat je een account hebt aangemaakt, navigeer  je naar je profiel. Kopieer de link van je profiel, deze zou er ongeveer zo uit moeten zien: https://www.pscp.tv/MLB/. Wij voegen deze link toe aan de objectdetails op Funda.

Stap 2: Open de app en log in.
 Installeer de Periscope-app op de telefoon waarmee je de bezichtiging wilt doen. Nadaje de app hebt geopend, kun je inloggen.

Stap 3: Begin de virtuele bezichtiging.
Nadat je bent ingelogd, kun je rechts onderin op het camera-icoon klikken. Hier kun je een beschrijving toevoegen aan de video, bijvoorbeeld ‘Vossiusstraat 20’. Klik hierna op ‘Go live’ om de livevideo te starten. Beëindig de livevideo als je klaar bent met de bezichtiging.

Wil je ook op een moderne manier je huis verkopen? Zonder onnodige risico’s?

Wij denken dat dat een moment is waarop je zou willen weten wat de waarde is van je huis. Zodat je weet waar je mee start.

Persoonlijk contact?

Graag helpen wij je bij de beslissing over kopen of verkopen.

Wil je meer weten over de mogelijkheden of over dit artikel? Je kunt altijd even bellen of whatsappen naar 088-0000400, mailen naar info@digimakelaars.nl

of vraag een gratis waarde-indicatie aan:

Gratis waarde-indicatie gratis waardebepaling gratis taxatie

Over de schrijver
Theo Heus is oprichter-NVM makelaar bij Digimakelaars.nl - de makelaar van Nederland - en hij weet precies wat er op de Nederlandse woningmarkt gebeurt. Digimakelaars.nl verkoopt en koopt woningen door heel Nederland sinds 2005. Theo blogt, vlogt en podcast over wonen en je eigen huis.
Reactie plaatsen