Hoeveel kijkers doen een bod
07 februari 2023 
4 min. leestijd

Hoeveel kijkers doen een bod

Hoeveel kijkers doen een bod en na hoeveel bezichtigingen is je huis verkocht?

Dat is een leuke vraag om even bij stil te staan. De gemiddelde duur voor de verkoop van een huis.

Je begint aan de verkoop van je huis, maar hoe vaak moet je de boel opruimen voor een bezichtiging?

Je kunt dit blog ook als video bekijken:

De bezichtiging van je huis - alles draait om de eerste indruk

Je gaat je huis in de verkoop zetten en dan weet je het al, er worden bezichtigingen aangevraagd en voor iedere kijker moet het hele huis tip top in orde zijn. Tenslotte is er maar 1 moment voor de eerste indruk.

Ik heb een video gemaakt met pro tips voor de inrichting om je huis snel en goed te verkopen. Klik hier om naar die video “Huis verkopen tips voor de inrichting” te springen! Maar je kunt natuurlijk ook hier even doorkijken, want het huis verkopen met niet al teveel kijkers stress is veel verkopers heel wat waard.

Voorkom dus de vraag “Waarom koopt niemand mijn huis?”

Bepaal de juiste doelgroep voor je huis

Het belangrijkste is dat je de juiste kijkers voor de bezichtiging van het huis binnenkrijgt. Die wordt ook wel eens de doelgroep voor het huis genoemd.

Als je dat goed doet kun je er vanuit gaan dat tussen de eerste 10 bezichtigingen de kopers van jouw huis zitten.

Dus je moet weten welk type mensen of gezin een huis als dat van jou graag willen hebben, waar ze wonen en wat ze willen uitgeven.

Aan een paar dingen kun je niet veel veranderen. De locatie staat vast en die kan variëren van toplocatie tot mwah. Is de locatie minder bijzonder dan is het van belang dat jouw huis eruit springt. Dat kan door perfect onderhoud, mooie ruimtes of een super sfeer.

Ondanks een mindere locatie kun je er dus nog wel heel veel aan doen!

Onderhoud en sfeer van je huis zijn bepalend

Tip 1

De presentatie van je huis - de foto's zijn belangrijk

Denk er even over na waarom jij altijd graag in dit huis hebt gewoond en waarom je er destijds voor hebt gekozen. Tellen die dingen nog steeds?

Zorg dat alle belangrijke zaken van je huis duidelijk in de advertentie staan. Er wordt meer naar foto’s gekeken dan tekst gelezen, dus liever meer foto’s van de belangrijke dingen dan meer tekst.

Ik zie wel eens een hele lap verkooptekst staan. Denk maar niet dat mensen die tekst gaan lezen, de meeste mensen willen liever plaatjes kijken. Een goede woningfotograaf zorgt ervoor dat de foto’s het verhaal van het huis vertellen. Zonder woorden, maar met sfeer en gevoel.

Weet je hoe je een huis goed klaar maakt voor de fotograaf? Kijk dan eens naar deze video. Ik heb daar een hele lijst met tips voor je.

Zorg voor goede plattegronden en geef liever wat extra’s uit aan een goede video of 360 graden foto’s, zodat mensen zonder haperingen alle leuke dingen van je huis kunnen zien.

Tip 2

De specificaties op Funda - betere specificaties = beter vindbaar

Alle kenmerken zijn belangrijk. De maat van de kamer, van de keuken en van de slaapkamers. De extra’s van het huis, zoals een goede internetverbinding, mooie bergruimte of een goed bruikbare zolder en tegenwoordig zeker belangrijk, een plek om goed en rustig thuis te kunnen werken.

Dit zijn ook vaak dingen die je zelf makkelijk aan kunt passen.

Wist je dat een huis met een glasvezelaansluiting makkelijker verkoopt dan een huis met een koperdraadje? Koper willen in het algemeen snel internet.

Hoe ligt de tuin, hoe diep is de tuin en is er wel of geen achterom? Dat zijn zaken die kopers graag willen weten.

Tip 3

De prijs van het huis - wees verstandig en volg de markt!

De gekte van de markt horen en zien we dagelijks via de media. Maar neem van mij aan dat dat niet overal zo is. Op de meeste plekken in het land is een juiste prijsstelling super belangrijk om de juiste kopers doelgroep aan te boren.

Iets teveel vragen en ze komen niet, iets te weinig vragen en het wordt een gekkenhuis waaruit het maar moeilijk kiezen is.

Vraag daarom meer makelaars om een prijsopgave en volg dan je buikgevoel om voor jezelf de juiste doelopbrengst vast te stellen.

Wij maken een nauwkeurige waarde-indicatie voor je zonder bezoek aan huis: Gratis waarde-indicatie Digimakelaars

Tip 4

Zorg voor een licht en schoon huis

De ontvangst van de kijkers. Zorg voor een fris huis als je een bezichtiging krijgt, doe zoveel mogelijk gordijnen open en doe de lichten aan in de wat donkerdere ruimtes. Zorg voor een niet te zware lekkere geur in je huis, of ja, die appeltaart doet het echt nog steeds prima!

Er zijn geurkaarsen met de lucht van fris gewassen lakens, of een lekkere taartgeur of, vooral in de wintertijd, de geur van vanille of chocola.

Geurmarketing is in de winkels een ding van alledag, dus waarom zou jij er geen gebruik van maken?

Tip 4a ;))

Geef je kijker voldoende opties in je agenda

En dan heb ik ook nog iets over het tijdstip. Laat je kijkers gerust in het weekend komen, dan heeft iedereen meer tijd. Daarom is het ook makkelijker om zelf de bezichtigingen te doen, zoals bij Digimakelaars. Dan regel je zelf wanneer het uitkomt. Willen ze ’s avonds? Doe dat dan alleen als het nog licht is. Een huis wordt met lamplicht echt niet verkocht.

Tip 5

Zorg dat je kijker thuis nog aan je denkt

Geef je kijkers na de bezichtiging iets leuks mee, bijvoorbeeld een kaart met een paar foto’s van je huis en een bedanktekst voor hun bezoek. Zodat ze nog aan je denken als ze weer thuis zijn.

Als je dit allemaal goed aanpakt verlaag je de gemiddelde duur voor de verkoop van je huis!

Wil je weten hoeveel kijkers er zijn voor jouw huis? Vraag hier dan je gratis VRAAGSCAN aan

Over de schrijver
Theo Heus is oprichter-NVM makelaar bij Digimakelaars.nl - de makelaar van Nederland - en hij weet precies wat er op de Nederlandse woningmarkt gebeurt. Digimakelaars.nl verkoopt en koopt woningen door heel Nederland sinds 2005. Theo blogt, vlogt en podcast over wonen en je eigen huis.
Reactie plaatsen