Voorkom een Bod Verlagen na een Bouwkundige Keuring: Tips voor de Verkoper
14 februari 2024 
1 min. leestijd

Voorkom een Bod Verlagen na een Bouwkundige Keuring: Tips voor de Verkoper

4 Tips om het meeste uit je huis te halen bij verkoop

Het verkopen van je huis kan spannend zijn, vooral als het aankomt op de bouwkundige keuring. Een niet-gloednieuw huis wordt bijna altijd geïnspecteerd voordat de koop definitief is. Dit is een goede zaak, het biedt duidelijkheid voor alle partijen. Maar hoe zorg je ervoor dat je huis de keuring glansrijk doorstaat en de koper niet zijn bod verlaagt?

Wil je de video zien? Dat kan hier:


1. Zorg voor een Uitstekende Eerste Indruk

Een goede eerste indruk is cruciaal. Zorg ervoor dat je huis er op zijn best uitziet: opgeruimd, met open gordijnen, en voldoende licht. Een fris ruikend huis kan ook een positieve impact hebben op de inspecteur - en dus ook op de keuringsuitslag.

2. Wees Voorbereid op Vragen

De inspecteur zal vragen hebben over je huis. Het is handig om de NVM vragenlijst, die informatie bevat over zaken als asbest en de technische installaties, ingevuld klaar te hebben liggen. Dit helpt bij het voldoen aan je mededelingsplicht.

3. Kleine Reparaties en Onderhoud

Van het dak tot de goten en van de metselwerken tot de kozijnen: zorg dat alles in topconditie is. Een beetje kit, olie, of het vastzetten van een schroefje kan al een groot verschil maken. Vergeet ook niet de veiligheid van trappen en de werking van kranen en afvoeren te controleren.

4. Let op de Afwerking

Controleer of alle leidingen vastzitten, of de schakelaars en stopcontacten functioneren, en of het schilderwerk in orde is. Zelfs de tuin speelt een rol in de algehele indruk van je woning.

Door deze stappen te volgen, bereid je je huis optimaal voor op de bouwkundige keuring, waardoor de kans kleiner wordt dat de koper zijn bod verlaagt. Het is belangrijk te onthouden dat alles wat je niet zelf kunt repareren, door de koper tijdens de bezichtiging al gezien kan zijn. Een goed voorbereide keuring voorkomt verrassingen en draagt bij aan een soepel verkoopproces.

Wil je zelf een nieuwe woning laten keuren? Bekijk dan de link naar ons aanvraagformulier voor een bouwtechnische keuring voor meer informatie.

bouwkundige keuring informatie

Deel deze blogpost met vrienden die hun huis gaan verkopen en vergeet niet om je te abonneren op ons youtubekanaal voor meer tips over wonen en het verkopen van je huis.


Over de schrijver
Theo Heus is oprichter-NVM makelaar bij Digimakelaars.nl - de makelaar van Nederland - en hij weet precies wat er op de Nederlandse woningmarkt gebeurt. Digimakelaars.nl verkoopt en koopt woningen door heel Nederland sinds 2005. Theo blogt, vlogt en podcast over wonen en je eigen huis.
Reactie plaatsen