Verhuizen kost geld.
Je kunt kiezen:
-zelf doen
-laten doen
Voordelen van zelf doen zijn:
-lage kosten, je huurt alleen de auto en jij en je vrienden doen de rest
-je kan je eigen tijd indelen, dus bijvoorbeeld verhuizen in het weekend
-je houdt zelf de regie
Nadelen zijn er ook helaas:
-je bent meestal niet goed verzekerd voor verhuisschade
-als je vrienden of familie iets stuk maken kun je het maar moeilijk met ze regelen. Of hun WA verzekering de schade dekt is maar net de vraag
-je bent niet getraind in sjouwen, waardoor lichamelijk letsel op de loer ligt
-je kent niet alle technieken voor het uit- en in elkaar bouwen van meubels en apparatuur, waardoor gemakkelijk brokken kunnen worden gemaakt
Ik wil geen betoog houden voor het verhuisbedrijf, maar ik moet je zeggen dat het mij altijd heel goed is bevallen om het te laten doen. In veel gevallen hoef je nog niet eens in te pakken, wat een luxe!
Maar luxe kost natuurlijk geld, daarom heb ik voor jou
- 4 Tips om de verhuizing zo goedkoop mogelijk te regelen!
1. Ruim voordat je offertes aanvraagt alles op wat niet meehoeft. Ga kritisch door je huis. Gooi in ieder geval de dozen weg die sinds de vorige verhuizing niet zijn geopend. En vraag je bij ieder dingetje af: Heb ik er straks plek voor en ga ik er iets mee doen?
2. Vraag meerdere offertes aan, bijvoorbeeld een stuk of 3. Het feit dat je alles vooraf hebt opgeruimd zorgt voor goedkopere offertes, immers opgeruimd lijkt en is het aantal m3’s dat de verhuizer schat veel minder.
3. Verhuis door de week en niet op de 1e of de 30e/31e van de maand. Dat kun je al regelen als je je huis koopt, je kunt iedere dag van de week naar de notaris. Zaterdags en soms ook vrijdags zijn verhuizers in het algemeen duurder. Aan het begin of het einde van de maand is het hetzelfde liedje, omdat er veel mensen zijn die dan willen verhuizen en de capaciteit van de verhuisbedrijven beperkt is.
4. Vraag bij je baas een verhuisvergoeding aan als je dichter bij je werk gaat wonen. Daar zijn de volgende regels voor: Vergoedingen voor verhuiskosten zijn onbelast als de verhuizing verband houdt met de dienstbetrekking. De werkgever mag een onbelaste verhuiskostenvergoeding geven van maximaal € 7.750 naast de vergoeding van de werkelijke kosten voor het overbrengen van de boedel.
Voorwaarde is wel dat het gaat om een verhuizing die voldoende samenhangt met de dienstbetrekking. Voldoende verband met de dienstbetrekking is in ieder geval aanwezig als aan de volgende 2 voorwaarden is voldaan:
– de werknemer verhuist binnen 2 jaar na aanvaarding van een nieuwe dienstbetrekking of na overplaatsing.; en
– de werknemer woont meer dan 25 kilometer van het werk en verhuist naar een woning waardoor de afstand woning – werk met tenminste 60% wordt verkleind*.
Verhuizen is onvermijdelijk als je een huis gaat verkopen en/of een nieuw huis gaat kopen. Daar komt nog meer bij kijken.
Wil je naar een ander huis en heb je nog niet (financieel) in beeld hoe je dat moet doen?
Download dan ons gratis eBook “in 4 Stappen naar je droomhuis”: