Je huis op Funda: in 9 stappen perfect geplaatst.
11 april 2016 
2 min. leestijd

Je huis op Funda: in 9 stappen perfect geplaatst.

Gratis whitepaper: Je huis op Funda in 9 stappen – met tips van de specialist

Dé plek om je huis te plaatsen bij verkoopplannen is op Funda. Daar vind je alle huizen die serieus een koper zoeken.
Funda wil de zoeker zo goed mogelijk helpen en verlangt daarom van verkopers dat ze hun huis op een bepaalde manier plaatsen.

In grote lijnen werkt het als volgt:

Basisplaatsing op Funda
Een goed begin is het halve werk.
-Ga je je huis verkopen bij een NVM makelaar ben je verzekerd van een basisplaatsing, dé voorwaarde om in ieder geval gezien te worden tussen de tientallen duizenden andere woningen.
Een Basisplaatsing kun je zien als de start van een optimale presentatie op Funda. Deze plaatsing bevat alle basisgegevens van je huis: een uitgebreide omschrijving, alle woningkenmerken op een rij, een onbeperkt aantal foto’s en een kaart met de locatie van het huis.
Je kunt met een Basisplaatsing ook de bezoekstatistieken zien in Mijn Funda of in je NVM klantendossier. Bijvoorbeeld hoe vaak je huis is gevonden en bekeken.

De gouden Funda regels:

Een complete presentatie wordt beter gevonden

Funda regelt de rangschikking op relevantie

Beeld belangrijk.
Funda geeft goed beeld de hoogst mogelijke voorrang. Funda werkt namelijk op basis van zoekresultaten. Het eerste huis dat wordt aangeklikt is het huis met de meest aantrekkelijke foto’s. Aantrekkelijk is natuurlijk een kwestie van smaak, maar feit is dat mooie, goed belichte en goed overzicht gevende foto’s in het algemeen aantrekkelijk worden gevonden.
Het is dus een kleine moeite als je dit weet om er in ieder geval voor te zorgen dat je goede foto’s hebt.

Kenmerken ook belangrijk.
Daarnaast zorgt je makelaar ervoor dat alle relevante kenmerken van je huis, inclusief een definitief energielabel, worden opgegeven, zodat je huis op zoveel mogelijk kenmerken kan worden gevonden.

Je woning helemaal compleet voor het beste resultaat.
Wil je je presentatie helemaal compleet maken dan kun je het Funda Presentatie Pakket aanvragen, daarmee maak je veel meer kans op kijkers. En kijkers kunnen kopers worden als alles klopt!
Het presentatiepakket is een combinatie van 360 graden foto’s, interactieve plattegronden, een virtuele tour en een gefilmde video.

Extra promotiemogelijkheden op Funda.
Funda heeft nog 3 instrumenten om, tegen bijbetaling,  tijdelijk je woning extra in het zonnetje te zetten:

1. Toppositie
-Daarmee staat je huis een week of een maand prominent bovenaan de resultatenlijst. Je mag zelf kiezen in welke plaats je met Toppositie wilt staan en neem je een maand, dan mag je per week wisselen van plaats.

2. Blikvanger
-Daarmee geef je je huis 3 maanden lang (!) meer presentatieruimte, een groter fotovlak met extra mogelijkheden in de resultatenlijst en een extra door jezelf in te vullen tekstregel.

3. Woning in beeld
-Daarmee staat je huis een maand lang op de homepage van Funda. Dit kan landelijk of per provincie. Landelijk heeft de Funda homepage 3 miljoen bezoekers per maand.

Wil je precies weten hoe je het huis het allerbeste op Funda plaatst en hoe je de meeste kans maakt om met je huis bovenaan op Funda te komen?

Download dan onze gratis onze whitepaper:

Als bonus krijg je erbij:
De 10 grootste afknappers voor woningzoekers.

Zodat jouw huis de sympathie krijgt die het verdient.

Ik wens je veel succes met de verkoop!

Over de schrijver
Theo Heus is oprichter-NVM makelaar bij Digimakelaars.nl - de makelaar van Nederland - en hij weet precies wat er op de Nederlandse woningmarkt gebeurt. Digimakelaars.nl verkoopt en koopt woningen door heel Nederland sinds 2005. Theo blogt, vlogt en podcast over wonen en je eigen huis.
Reactie plaatsen