Huis verkopen? Hoeveel kijkers staan er voor jouw huis klaar?
14 juni 2017 
1 min. leestijd

Huis verkopen? Hoeveel kijkers staan er voor jouw huis klaar?

Waarom verhuizen

De beweegredenen om te gaan verhuizen zijn heel verschillend. Groter wonen, kleiner wonen, werk in een andere plaats, meer verdienen of meer netto overhouden omdat de kinderen de deur uit zijn. Minder tuinonderhoud, of juist wel een tuin willen. Beschermd willen wonen in een appartement. En zo kan ik nog heel wat verhuisredenen verzinnen. Wat zou jouw verhuisreden kunnen zijn?

Huis verkopen en dan..

Als je overweegt om je huis te gaan verkopen zijn er 2 vragen die opkomen:

Vraag 1: Wat is mijn huis waard
Vraag 2: Hoe snel kan ik mijn huis verkopen, oftewel hoe ligt mijn huis in de markt?

De eerste vraag wordt bepaald door veel verschillende factoren, bijvoorbeeld type woning, grootte perceel, leeftijd van het huis, afwerking en onderhoud, isolatie, energielabel, ligging en nog een heel aantal onderhuidse zaken, zoals voelt het lekker aan, past het huis bij mijn situatie etc.

Maar misschien wil je eerst wel eens weten hoeveel kans je maakt op snel verkopen van je huis.
De 2e vraag is daarom ook belangrijk, want weet jij hoeveel kijkers (= toekomstige kopers) er voor jouw huis klaar staan?

Wij wel. Door de zogenaamde big data, die door NVM en Funda worden verzameld weten we hoeveel kijkers er serieus op zoek zijn naar een huis als dat van jou. We weten ook met behoorlijke waarschijnlijkheid uit welke stad of wijk de toekomstige koper zal komen voor een huis in de wijk waar jij nu woont.

Marktverkenner/Vraagscan

De tool waarmee we in beeld brengen hoe groot de interesse voor jouw type huis is, heet Funda Vraagscan

We kunnen je voor jouw buurt laten zien hoeveel er te koop staat en onlangs verkocht is. We kunnen per soort huis, per perceelgrootte, aantal kamers en woonoppervlakte laten zien wat de belangstelling op dit moment is. Dat geeft jou mooi inzicht als je overweegt om binnenkort te gaan verkopen!

Wil je zo’n overzicht voor jouw buurt?

Vraag dan met onderstaande knop de Marktverkenner/Vraagscan aan. We stellen de verkenner graag voor je op en je ontvangt hem per kerende mail.

Aanvragen gratis marktverkenner

Gratis Verkoopkansberekening Marktverkenner Vraagscan - Digimakelaars


Over de schrijver
Theo Heus is oprichter-NVM makelaar bij Digimakelaars.nl - de makelaar van Nederland - en hij weet precies wat er op de Nederlandse woningmarkt gebeurt. Digimakelaars.nl verkoopt en koopt woningen door heel Nederland sinds 2005. Theo blogt, vlogt en podcast over wonen en je eigen huis.
Reactie plaatsen