Professionele foto's - een must voor de succesvolle verkoop van je huis
27 maart 2024 
3 min. leestijd

Professionele foto's - een must voor de succesvolle verkoop van je huis

Ik geef je 7 redenen waarom ik denk dat professionele foto’s je echt helpen om je huis sneller te verkopen en via de link hieronder heb ik een preshoot checklist voor je met tips om je huis zo goed mogelijk in orde te maken voor de fotograaf.

Even over ons hoor:
Digimakelaars.nl is de voordeligste en meest complete online makelaar van Nederland. Bij Digimakelaars betaal je duizenden euro’s minder dan bij een standaardmakelaar. We begeleiden je van a tot z en we verkopen je huis op Funda, snel en voor een beste prijs!

Scroll stopper

Een huis verkopen gaat tegenwoordig vooral online. Geen geur, geen geluid, geen gevoel, maar plaatjes kijken, dat is wat woningzoekers doen. En ze bekijken heel veel huizen en dus ook heel veel foto’s. Ken jij dat ook? Je scrolt en scrolt, tot er opeens een plaatje komt dat je pakt, zonder dat je eigenlijk weet waarom. De fotograaf die weet dat, die denkt daar namelijk over na.

Jouw foto, of de foto van jouw huis moet dus die foto zijn waarbij ze stoppen met scrollen en eventueel doorklikken om meer te zien.

Foto's of kiekjes?

We krijgen vaak het verhaal van verkopers dat ze net een nieuwe camera hebben gekocht met heel veel mogelijkheden en dat ze dan toch beter de foto’s zelf kunnen nemen.
Neem van mij aan, kiekjes maken kan iedereen, maar fotograferen is een vak.

Met een kiekje maak je een plaatje van wat je ziet, maar met een foto zorg je ervoor dat mensen zien wat jij bedoelt, dus wat je ze echt wilt laten zien. De sfeer, de prettige ruimtes, de fijne woonomgeving, de mogelijkheden van het huis.
Om dat te bereiken heb je echt professionele foto’s nodig. Van een woningfotograaf. Dus niet van een portretfotograaf, niet van een bruiloftsfotograaf, niet van een newborn fotograaf, maar van een woningfotograaf.

Een woningfotograaf is een tovenaar met ruimtes en licht. Die zorgt ervoor dat jouw huis tussen al die tientallen andere huizen op Funda echt opvalt.

7 voordelen van professionele woningfotografie

Ik geef je 7 voordelen van professionele fotografie. Ik heb het steeds over de fotograaf en hij maar dat kan natuurlijk ook een fotografe of een zij zijn.

1. Een professionele fotograaf kijkt anders dan een amateur.

De fotograaf verplaatst zich in jouw kijker. Hij kijkt naar het ideale standpunt, de opbouw van het beeld en hoe het oog getrokken wordt naar de belangrijke punten van de ruimte.

Zonder het te weten blijft een kijker langer hangen bij de juiste foto omdat het een boeiende compositie is.

2. Professionele foto’s worden beter belicht.

De fotograaf kan het verschil tussen te licht en te donker regelen en de foto qua belichting zo nemen dat deze later nog goed bewerkt kan worden. Dus de donkere hoek in de kamer en het zonnige raam worden allemaal goed uitgelicht en zijn prettig en duidelijk te bekijken.

3. Een professionele fotograaf ziet alle aantrekkelijke beelden.

 Behalve een groothoekfoto van iedere kamer ziet een fotograaf juist ook een mooi sfeerbeeld in een hoek, of een blik op de zon in de tuin. De professional zoekt naar mooie plaatjes en fotografeert niet alleen gewoon wat er is.

4. Een professionele fotograaf zorgt voor sfeer.

Hij weet precies waar wel een lamp aan moet en waar natuurlijk licht beter is. Of hij zet er een kaars bij, of, in de herfst en de winter,  de haard even aan.

5. Een professionele fotograaf weet hoeveel tijd er nodig is om het huis te fotograferen.

En kan dat ook snel, omdat hij niets anders doet de hele dag. Een keer rondlopen door het huis zorgt bij de fotograaf al voor een plan, waarbij hij rekening houdt met licht en ruimte.

6. Een professionele fotograaf zorgt ervoor dat je vooraf al tips krijgt om je huis zo aantrekkelijk mogelijk te maken.

Daarmee spaar je wellicht verkoopstyling uit als je zelf handig bent. Maar als je er helemaal een plaatje van wil maken is een stylingadvies vooraf natuurlijk niet gek. Als je van tevoren alvast wat tips wilt, download dan via de link hieronder onze gratis preshoot checklist

7. Een professional zorgt goed voor je privacy.

Hij zal ervoor zorgen dat personen op foto’s aan de muur niet of geblurd, dus wazig, in beeld komen.

Wil je dus je woning snel verkopen en geen enkele geïnteresseerde missen? Dan is professionele fotografie echt een must.

Ik weet zeker dat je geen spijt krijgt van je keuze!

Download de preshoot chrecklist! Dan weet je zeker dat het helemaal goed gaat

pre shoot checklist professionele woningfotografie | Digimakelaars

Over de schrijver
Theo Heus is oprichter-NVM makelaar bij Digimakelaars.nl - de makelaar van Nederland - en hij weet precies wat er op de Nederlandse woningmarkt gebeurt. Digimakelaars.nl verkoopt en koopt woningen door heel Nederland sinds 2005. Theo blogt, vlogt en podcast over wonen en je eigen huis.
Reactie plaatsen